Logo 2
Oosthuizerweg 13F
1135GH Edam
+31 299 223 745
Volg ons
MESOLOGIE-transparant
Logo 2

Mesologisch onderzoek

Het consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en ziet er als volgt uit:

Anamnese

Na het maken van een afspraak wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen. Tijdens het eerste consult zullen we samen de vragenlijst doornemen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw klachten en hulpvraag.

Lichamelijk onderzoek

Een kort osteopatisch onderzoek op het vlak van de interne organen en het bewegingsapparaat (gewrichten, wervelkolom) zowel om een globale indruk te krijgen van de gezonde beweeglijkheid van structuren als in het vaststellen van abnormaliteiten, waarvoor verwijzing noodzakelijk is.

Pols- en tong diagnostiek

Pols- en tongdiagnostiek volgens geïntegreerde Oosterse geneeskunde (de traditionele Chinese geneeswijzen en de ayurveda). De pols vertelt ons hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. De tong weerspiegelt veel van de processen in het maag-darmkanaal.

Electro-Fysiologische-Diagnostiek

Er worden ca. 80 – 100 acupunctuurpunten aan handen en voeten gemeten, die bij disfunctie een veranderde meetwaarde laten zien. De punten staan via meridianen in verbinding met de organen en verstrekken op die manier informatie over de functie ervan.

Therapie

Vervolgens worden functies en disfuncties in kaart gebracht en in logische samenhang gebracht. Daarna kan ik je voorzien van een leefstijladvies op maat in de vorm bijvoorbeeld voeding, kruiden, homeopathie of vitamines en mineralen.

Ieder mens is uniek en heeft hierdoor een individuele aanpak nodig om weer in balans te komen.

Het eerste vervolgconsult vindt na 6-8 weken plaats. De vervolgconsulten daarna zijn meestal met tussenpozen van 3 maanden. Uiteindelijk wordt er nagestreefd dat er slechts eens per jaar een check up hoeft plaats te vinden.

Logo 2
Oosthuizerweg 13F
1135GH Edam
+31 299 223 745