Logo 2
Oosthuizerweg 13F
1135GH Edam
+31 299 223 745
Volg ons
MESOLOGIE-transparant
Logo 2

Wat is Mesologie

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarbij reguliere medische kennis wordt geïntegreerd met oosterse en complementaire geneeswijzen.

Dit betekend dat een Mesoloog de kennis van anatomie, fysiologie, pathologie, neurologie, biochemie en psychologie combineert met ayurveda, Chinese geneeskunde, orthomoleculaire geneeswijzen, fytotherapie, voedingsleer, homeopathie en filosofie.

Mesologie richt zich niet uitsluitend op een orgaan, maar op de totale samenhang van lichaam en geest. Mesologie maakt voor iedereen een individueel plaatje over het functioneren. Afhankelijk van uw type, uw bouw, uw werk, uw hobby’s en uw geschiedenis dient leefstijl, voeding en beweging op uzelf afgestemd te zijn. Ieder mens is uniek, zo is bijvoorbeeld ook het maagdarmkanaal uniek, net als het DNA of de darmflora.

Wij zijn als mens in voortdurende wisselwerking met onze omgeving. Ons lichaam wordt continue blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf en binnenuit zoals via aanleg, voeding, stress, geneesmiddelen, milieu. Zolang we gezond zijn bevinden we ons in een dynamisch evenwicht met onze omgeving. Ons lichaam is in staat, door een zelfregulerend mechanisme, zich voortdurend aan te passen aan veranderingen. Het zal er altijd alles aan doen om in evenwicht te blijven.

Wanneer ons lichaam echter niet meer in staat is adequaat te reageren ontstaat er een disfunctie. De poging van het lichaam om in evenwicht te blijven is dan onvoldoende. Deze disfunctie uit zich in klachten, die voor iedereen weer anders zijn. Een klacht heeft voor het lichaam dus een functie.                                 

Als Mesoloog zoek ik, middels verschillende onderzoeksmethodes, naar de dieperliggende oorzaak van de klachten en kan ik u voorzien van leefstijladvies op maat. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning in de vorm van kruiden, voedingssupplementen of homeopathie.

Samenhang-lichaam-en-geest
Fytotherapie
Homeopathie
Voedingssupplementen
Logo 2
Oosthuizerweg 13F
1135GH Edam
+31 299 223 745